MirunaStie.net

7 DIFERENȚE majore dintre DRAGOSTEA adevărată și atașamentul TEMPORAR

Întreaga existenţă umană se învârte în jurul dragostei. Cu toții avem nevoie de dragoste și o căutăm, dar asta nu înseamnă că aceasta este ușor de găsit. Adesea relațiile te lasă cu promisiuni abandonate și inima frântă.

S-ar putea să te simți foarte atrasă de cineva și să îl placi foarte mult, ai putea avea o relație intensă cu cineva, să fiți mereu împreună și fericiți – și totuși să nu simți iubire adevărată. De foarte multe ori, ne trezit că suntem în situația în care nu ne dăm seama dacă suntem cu adevărat îndrăgostiți sau simțim doar atracție fizică pentru o persoană.

Iată câteva indicii că ești cu adevărat îndrăgostită:

1. Ești, în mod inexplicabil, fericită

Pentru tine fiecare zi este frumoasă și ai numai melodii vesele în minte. Ești fericită mereu, în adâncul sufletului tău, chiar și atunci când tensiunea intimă se mai domolește și lucrurile nu merg chiar cum trebuie. Știi că ai pe cineva special cu care poți vorbi și pe care te poți baza.

2. Te gândești la el tot timpul

Nu poți să ți-l scoți din cap. Fiecare lucru mărunt îți amintește de el și vrei să-i povestești despre tot ce ți se întâmplă. Știința are o explicație pentru acest lucru, care se întâmplă mai ales în fazele inițiale de îngrăgostire – creierul tău eliberează, alături de dopamină, o substanță numită noradrenalină.

3. Zâmbești constant

Zăpăceala continuă echivalează cu zâmbitul constant. Ești atât de fericită încât nimic nu-ți poate strica buna-dispoziție. Pentru tine este soare în fiecare zi, chiar dacă afară e frig și înnorat. Colegii și prietenii te întreabă de ce zâmbești și tu știi că asta se întâmplă fiindcă există cineva special în viața ta.

 

4. Iubești lumea

Când ești îndrăgostită, lumea ți se pare că este un loc mult mai frumos. Acum că ești cu cineva special, parcă ți se mai ridică greutățile de pe umeri, iar viața ți se pare mult mai interesantă. Simți că te poți descurca în orice situație.

5. Ai fluturi în stomac

Știi senzația de fluturi în stomac? Acei mici fiori și pierderea poftei de mâncare? Da, dragostea te face să te simți așa de fiecare dată când te gândești la el sau îi auzi numele ori ești cu el. Poate că e totul nou și ți se pare ciudat, dar te simți și în siguranță și confortabil alături de cel drag.

6. Te simți împăcată cu tine însăți

Poate că au existat momente în care te-ai criticat sau ai crezut că nu ești suficient de bună – dar gata, aceste lucruri au rămas în trecut. Știi că cineva te iubește așa cum ești, iar asta e ceva minunat. Înveți, de asemenea, să îți accepți și tu defectele și nu îți e mai critici așa mult. De asemenea, când ești îndrăgostită te simți puternică, de parcă ai putea să înfrunți orice.

7. Te simți acasă

Atunci când ești îndrăgostită de cineva, știi că e dragoste adevărată deoarece te simți absolut confortabil în preajma lui. Poți să fii cine ești fără să-ți fie teamă că vei fi judecată. Poți vorbi cu el despre orice-ți trece prin cap, fie că te plângi de coșurile de pe față sau îi spui că ai avut o zi proastă la muncă. Puteți vorbi despre prostii sau lucruri serioase fără să te simți stânjenită.

Citește și 6 SEMNE că IUBITA ta este o FEMEIE adevărată și nu o COPILĂ cu care îți PIERZI timpul

Fetele și femeile sunt două ipostaze diferite ale femininului. Ele înțeleg și interacționează cu lumea în mod foarte diferit. Dacă o fată vrea atenție, o femeie își dorește respect. Diferența dintre ele se datorează gândirii. A fi femeie nu depinde de vârstă, ci de maturitate. Femeile adevărate există, doar că sunt mai greu de găsit. Bărbații ar trebui să se concentreze la a găsi femeia potrivită și să nu se încurce cu fetele. Iată cum poți deosebi femeile de femei:

1. Fetele fac totul pentru atenție, iar femeile vor respect

O fată ar face orice pentru a primi atenție – de la a se machia în exces până la a purta haine provocatoare. Femeile sunt diferite – ele vor să fie respectate. Conștiința respectului ar trebui să existe încă din copilărie, indiferent de mediul social în care crește cineva. Respectul este un mod silențios de a-ți exprima sentimentele pentru cineva. Este un mijloc de comunicare non-verbală, care ajută la construirea unor relații puternice, de nezdruncinat.

2. Rețelele de socializare reprezintă un adevărat univers pentru fete

Fetele sunt obsedate să fie reginele rețelelor de socializare și nu ar vrea să-și piardă niciodată acest statut. Nu fac niciodată eforturi pentru ca relația lor să meargă, ci numai ca să dea bine online. Pentru fete, Facebook, Instagram etc. sunt o prioritate, iar femeile își pun relațiile pe primul loc. De fapt, obsesia pentru rețelele de socializare ar putea fi motivul pentru care fetele sunt încă singure. Acest lucru se explică în mai multe feluri. Pe de-o parte, ele uită să-și folosească vorbele. Pe rețelele de socializare dai doar click și like, dar atunci când ieși cu oamenii, trebuie să-ți folosești cuvintele, nu tastatura. Pe de altă parte, par disperate. Nimic nu strigă mai tare „disperare” decât postările zilnice despre ce înseamnă să fii singură, despre ura pentru bărbați sau decât postările cu rochii de mireasă pentru o nuntă care nu are încă un mire.

3. Fetele pretind că au grijă de siluetă, iar femeile mănâncă orice vor

În fața iubiților fetele se prefac întotdeauna că sunt atente la sănătate și își comandă mereu salate. Ele mănâncă sănătos deoarece vor ca ceilalți să le iubească trupul. La femei, lucrurile stau invers – mănâncă sănătos deoarece își iubesc ele corpul.

4. Fetele nu-și cunosc limitele

Atunci când vine vorba de petreceri, fetele se distrează ca niște animale, iar femeile preferă să rămână mai civilizate. O fată nu își știe limitele, iar femeile nu și le depășesc niciodată.

5. Fetele falsifică gemetele sau plăcerea

Fetele sunt prea imature pentru a reuși să îl facă pe partenerul lor să înțeleagă ce le place și ce ar trebui să facă, în timp ce femeile nu s-ar da în lături de la a avea o discuție serioasă cu partenerul lor dacă lucrurile nu merg bine pe plan intim.

6. Fetele și femeile își petrec timpul în mod diferit

Fetele își petrec mai tot timpul uitându-se la televizor sau aducându-și profilele de pe rețelele de socializare la zi, iar femeile își petrec cea mai mare parte din timp muncind și făcând lucruri productive, dar și alături de partenerul lor.

Comentarii