MirunaStie.net

10 TRUCURI pentru a face curăţenie RAPID şi eficient. Numărul 5 îți SALVEAZĂ bucătăria!

Fiecare dintre noi îşi doreşte să trăiască într-o casă curată şi ordonată însă de multe ori, acest lucru ajunge să ne ocupe foarte mult timp. Din fericire, gospodinele adevărate au descoperit câteva trucuri extrem de utile pe care le putem aplica pentru a reduce durata de timp folosită pentru a face curăţenie. Dacă vrei să înveţi cum să aplici aceste trucuri, citeşte următorul articol.

 

1.Păstrează robinetele curate pentru o perioadă mai lungă de timp

Pentru a păstra suprafeţele cromate şi lucioase cât mai mult timp posibil, şterge-le cu hârtie cerată sau cu hârtie specială pentru gătit. Vei observa faptul că acestea vor ajuta la apariţia unui strat portector pe robinetele tale, lucru care va împiedica formarea unui nou strat de murdărie.

2. Un mop improvizat

Ai început vreodată să faci curăţenie în casă apoi ţi-ai dat seama că mopul tău cel vechi nu mai este bun de folosit? Improvizează unul nou folosind o şosetă pentru încălzirea picioarelor.

3. Curăţă aragazul

Petele de grăsime şi mâncare de pe uşa aragazului pot să fie extrem de greu de îndepărtat, însă vei reuşi să cureţi în întregime suprafaţa dacă vei şterge geamul întâi cu o cârpă îmbibată în ulei de măsline, apoi cu una uscată.

4. Scapă de petele de pe canapea

Amestecă o lingură de praf de copt şi o lingură de detergent cu puţin oţet de mere şi apă călduţă. Amestecă ingredientele şi aplică amestecul pe zona cu pata şi lasă-l să acţioneze 30 de minute. Apoi şterge totul cu o cârpă umedă şi aspiră întreaga zonă.

5. Curaţă ţigăile arse

Toarnă puţină apă în tigaie, apoi adaugă o cană de oţet şi pune totul la fiert. Atunci când ametsecul începe să fiarbă, opreşte focul şi adaugă praf de copt. În momentul în care acesta se va dizolva complet, clăteşte tigaia cu apă şi vei observa cum toată murdăria va fi mult mai uşor de îndepărtat.

6. Scapă de praful de pe mobilă

Dacă vei aplica puţin balsam de rufe pe cârpa ta de praf şi apoi vei şterge mobila, te vei asigura că praful nu se va mai depune la fel de repede pe acea suprafaţă.

7. Curaţă ţevile

Amestecă o cană de praf de copt cu o cană de sare, apoi toarnă amestecul pe ţeavă. Ulterior, toarnă o cană de oţet şi apoi lasă să curgă apă fierbinte timp de 15 minute. În acest fel, întreaga murdărie de pe ţeavă se va dizolva.

8. Curăţă cada de baie

Amestecă două linguri de bicarbonat de sodiu cu două linguri de praf de copt şi freacă cu un burete cada. Apoi amestecă o cană de oţet cu o cană de înălbitor şi toarnă amestecul în cadă. Lasă-l să acţioneze timp de 10 minute, apoi clăteşte cada cu apă călduţă.

9. Scapă de resturile de mâncare întărită şi de grăsime

Poţi scăpa de aceste straturi de murdărie folosind puţină sare. Toarnă sarea în vas, apoi adaugă apă şi las-o să se topească timp de 10 minute. Apoi clăteşte tigaia şi vei observa cum murdăria se curăţă mult mai uşor.

10. Scapă de petele de săpun din cabina de duş

Pentru a scăpa de petele de săpun de pe pereţii cabinei de dus, freacă suprafeţele cu un şerveţel umed, apoi cu un burete uscat şi apoi clăteşte totul cu apă. La final, şterge totul cu un prosop uscat şi vei vedea cum toate petele au fost îndepărtate.

 Citește și 8 trucuri GENIALE pentru PROBLEMELE de zi cu zi care îți vor face viața mai UȘOARĂ

Sunt convinsă că fiecare dintre voi îşi doreşte ca activităţile de zi cu zi să fie făcute într-un mod cât mai eficient şi mai rapid. Astfel, pentru a economisi timp şi energie, fiecare dintre noi încearcă să înveţe şi să pună în aplicare cât mai multe trucuri interesante care să le folosească pe parcursul zilei.

Iată care sunt câteva dintre cele mai interesante şi utile trucuri şi soluţii pe care le poţi folosi pentru ca activităţile tale de zi cu zi să devină mai uşoare.

1. Cum să decojesti uşor ouăle fierte

Adaugă o linguriţă de bicarbonat de sodiu în apa în care îţi fierbi ouăle. În acest fel, acestea se vor decoji mult mai uşor.

2. Cum să eviţi ca liftul să se oprească la alte etaje în afară de cel la care tu vrei să mergi

Apasă pe butonul de închidere a uşilor şi selectează etajul în momentul în care acestea sunt în proces de închidere.

3. Cum să îţi răceşti cafeaua fără să o diluezi

Dacă ai senzaţia că prin folosirea cuburilor normale de gheaţă îţi diluezi băutura preferată, poţi alege să torni cafea în loc de apă în formele de gheaţă. În acest fel, băutura ta se va răci şi va continua să aibă consistenţa ideală.

4. Cum să deschizi o sticlă de vin atunci când nu ai tirbuşon

Înfăşoară fundul sticlei de vin într-un prosop sau într-un material foarte gros, apoi loveşte sistematic sticla de perete. În acest fel, dopul de plută va fi împins din ce în ce mai în faţă, până la momentul la care va putea fi scos cu uşurinţă din sticlă.

5. Cum să serveşti garniturile şi sosurile

După cum ştim deja, este foarte greu să mulţumeşti pe toată lumea. Astfel, te poţi asigura că fiecare îşi alege doar garniturile şi sosurile care îi plac, folosind o tavă compartimentată pentru brioşe.

6. Cum să foloseşti un cărucior de cumpărături atunci când nu ai o monedă

Probabil că nu doar o singură dată ne-am aflat în postura în care aveam nevoie de o monedă pentru un cărucior de cumpărături însă ne-am dat seama că nu avem niciuna. În astfel de situaţii, poţi folosi o cheie cu capătul rotunjit pentru a o introduce în locul în care ar trebui introdusă moneda.

7. Cum să verifici calitatea combustibilului automobilului tău

Combustibilul de calitate nu va lăsa urme de culoare atunci când se usucă. Astfel, ia o bucată de hârtie sau un prosop şi îmbib-o în combustibil apoi las-o să se usuce pentru a vedea dacă ramăm urme colorate pe suprafaţa acesteia.

8. Cum să aprinzi o candelă fără să te arzi la degete

Pastele uscate pot fi folosite pe post de aprinzătoare atunci când nu ai la dispoziţie o lumânare, întrucât acestea pot arde pentru câteva secunde.

 

 

Comentarii