MirunaStie.net

10 SFATURI pentru FOLOSIREA CORECTĂ a RIMELULUI!

Ghid de folosire a rimelului. Probabil că nu e prima oară când folosești mascara, dar de acum înainte învață să o folosești corect.

1.Periuța trebuie curătată după fiecare sau măcar o dată la câteva utilizări, pentru a preveni formarea de cocoloașe . Folosește demachiant lichid , imbibă peria în lichid și apoi șterge-o cu șervețele. Nu încerca să o speli cu apă și săpun, nu vei avea succes!

2.După ce ți-ai definit genele sau dacă vrei să aplici un nou rând de mascara, nu introduce periuța brusc în tub, pentru a evită formarea de bule de aer în interiorul recipientului.

3.Pentru o definire fidelă, fără să ai gene unite, aplică mascara printr-o mișcare continuă în zig-zag, de la rădăcină spre vârfuri. Incearcă să clipești lent de fiecare dată cînd te dai cu mascara, că să nu fie nevoie să aplici prea multe straturi.

4.Nu încerca să prelungești viața mascarei diluând formulă cu apă sau alte lichide (loțiune tonică, de exemplu). Când se usucă, e timpul pentru una nouă.

5. Fiindcă tot vorbeam de una nouă, mascara ar trebui schimbată cam o dată la trei – șase luni. Producătorii spun că odată desfăcută mascara dă randamentul maxim doar în acest interval.

6.Nu aplică un al doilea strat de mascara imediat după primul, nu vei face decât să-l indepărtezi pe primul. Asteaptă întotdeauna 30 de secunde pentru că primul rând să se usuce.

7.Curbează-ți întotdeauna genele cu un clește înainte să aplici mascara.

8. Nu încerca să scapi de eventualele cocoloașe sau să despărți genele cu degetul. Fă asta cu o periută curată , păstrează una de la o mascara pe care intentioneazi s-o arunci și folosește-o doar pentru a-ți pieptăna sprîncenele sau genele.

Iata si 10 trucuri pentru a avea gene perfecte!

1.Pentru a preveni genele unite trebuie sa folosesti mascara la temperatura camerei; tinde să se intărească dacă e prea rece.

2. Pentru a revigora o mascara uscată trebuie sa adaugi câteva picături de soluție salină în tub.

3. Dacă ai gene rare sau cu goluri

”Culege un pic de mascara de pe perie, folosind o pensulă de tuș de pleoape, și aplică pe rădăcină astfel încât genele să nu mai pare deconectate”, recomandă makeup artistul Janine Bird.

4. Pentru a obține gene de designer. Dacă îți place rezultatul obținut cu o mascara scumpă, păstrează peria, curăt-o și folosește-o pentru a aplica orice altă formula.

5 . Pentru a alege peria corecta

Gandeste-te la periile din plastic înșirat, versus peri de nylon, ca la diferența dintre Tangle Teezer și o perie din păr natural. Periile cu peri de plastic oferă o separare curată și definire fidelă, în vreme ce perii din nylon dau un efect ceva mai romantic, ușor difuz. Acum știi.

6 . Pentru volum imens

Folosește un primer/bază pentru gene pentru a îngroșa și alungi genele, apoi aplică mascara. Înainte de cel de-al doilea strat, flutură mascara prin aer pentru a modifica formulă, îngroșând astfel genele.

7. Vrei ochi mai mari și mai rotunzi? Concentrează mascara pe genele din centru, periindu-le pe cele de sus în sens ascendent, iar pe cele de jos în sens descendent.

8 Mentine genele din zi și pană seara. Aplicarea unui spray facial ajută la înmuierea formulei înainte de reimprospătarea mascarei.

9. Pentru a-ți menține genele de peste zi şi noaptea

Aplică produsul cu o perie groasă peste mascara deja existentă, periind spre stânga și dreaptă, pentru a obține gene în stilul „spider”, popular pe podium în acest sezon.

10. Pentru a mușamaliza accidentele

Imbibă un bețișor cosmetic în loțiune micelară și ascute-i vârful frecându-l între degete, apoi tapotează peste pată și șterge-o.

Cunoscută încă din Antichitate, mascara este cel mai popular produs de machiaj din lume. Iată 10 lucruri mai puțin cunoscute despre mascara, dar care sigur îți vor fi de folos.

1. Schimbă mascara la fiecare 3 luni

Ar trebui să îți iei adio de la tubul de mascara la fiecare 3 luni. Chiar dacă mai ai produs, după 3 luni în tub se dezvoltă bacterii pe care cu siguranță nu le vrei în preajma ochilor tai.

2. Mascara se usucă. Și asta e o veste bună!

Orice mascara se usucă. Și nu are legatură cu calitatea produsului sau cu prețul. Formulele sunt create pentru a se usca rapid pe gene, deci se vor usuca rapid și în recipient. Evită produsele cu chimicale care prelungesc durata formulei.

3. Nu te ajută cu nimic să adaugi apă

Există femei care adaugă apă în recipientul cu mascara pentru a pastra produsul favorit pentru mai mult timp. Sau mai adaugă parfum, sau chiar alcool. Fetelor, nu funcționează și e extrem de periculos!

4. O singură formulă nu rezolvă toate problemele

De cele mai multe ori femeile aleg o mascara nepotrivită. Dacă ai gene scurte caută formule pentru alungire. Gene lungi, subțiri? “Volum” este soluția pentru tine. Sfatul valabil pentru orice tip de gene este să cauți formule ușoare. Acordă atenție formei periei, de exemplu peria cu peri lungi va ajunge și la cele mai scurte gene, peria cu perii deși este potrivită pentru genele subțiri.

5. Nu uita de vârfurile genelor

Pentru culoare 360 și definirea perfectă a genelor, nu uita să aplici mascara pe vârfuri. După aplicarea unui strat de mascara, inchide ochii și arcuiește cu periuța de jos în sus, pentru acoperire perfectă și alungire .

6. Baza este cea mai importantă

Aplică mascara de la rădăcină spre vârf. Mascara aplicată la bază te ajută să obții efectul dorit: alungire și volum. Atenție totuși la cantitatea folosită. Cele mai multe formule se aplică în două straturi, nu mai mult!

7. Nu pompa aer în tub

Introducâd și scoțând periuța în tub nu facem altceva decât să introducem aer. În acest fel mascara se îngroașă și se creează mici aglomerări de particule care ajung apoi pe gene.

8. Îndrăznește să porți mascara colorată

Anul acesta se poartă mascara colorată: albastru, violet, verde. Acceptă provocarea noastră și îndrăznește să porți mascara ce te va scoate din tipare. Dacă ți se pare prea mult să aplici culoarea pe toata geana, încearcă să colorezi doar vârfurile. Vei fi uimită de rezultat!

9. Mascara îți luminează fața

Aplicarea mascarei are efect de lifting pentru față, fără intervenție chirurgicală!Îți definește și evidentiază ochii, oferă senzația de pomeți ridicați și oferă luminozitate feței. Asta nu înseamnă că mascara este singura care îți păstrează aspectul tânăr, dar te va ajuta cu siguranță.

10. Reciclează

Cum spuneam, mascara trebuie schimbată la fiecare 3 luni. Asta nu înseamnă că nu îți mai este de folos. Peria curățată cu demachiant și apă caldă poate fi refolosită pentru îngrijirea sprâncenelor. Niciun alt accesoriu nu este mai bun.

Comentarii