MirunaStie.net

Cea mai sigură metodă de a afla dacă ești însărcinată cât mai repede! Nu dă greș niciodată!

Sarcina este un moment foarte plăcut pentru femei, deși s-ar putea să fie nevoie de mult timp și multă răbdare până să se întâmple. Sarcina, care apare atunci când ovulul eliberat este fertilizat de sperma bărbatului, poate fi detectată numai după secreția unui anumit hormon – HCG. Iată câteva moduri prin care poți afla repede dacă ești însărcinată:

1. Testul de sânge

Dacă ai făcut sex neprotejat, atunci poți apela prima dată la acest test, care este mult mai semnificativ decât un test de urină. Dacă rezultatul e pozitiv, felicitări, ești însărcinată.

2. Testul de urină

Acesta este unul dintre cele mai ușoare teste de sarcină și unul pe care îl poți folosi acasă, fără să fie nevoie de supraveghere. Folosește un aparat special care îți poate spune dacă ești însărcinată sau nu.

Fiecare mamă spune că perioada în care a fost însărcinată a fost una dintre cele mai frumoase perioade ale vieţii sale. Aceasta reprezintă punctul de plecare în construirea oricărei relații mamă-copil, însă nu este deloc o perioadă uşoară. Trecând peste lucrurile generalizate pe care probabil le ştiţi deja, precum durerile puternice, starea de greaţă sau poftele ciudate, există anumite lucruri despre perioada sarcinii care sunt mult mai puţin cunoscute.

 

În momentul în care o femeie rămâne însărcinată, corpul ei începe să se schimbe, pregătindu-se pentru a putea creşte un copil în interiorul sau aşa că, tot ceea ce trebuie să facem este să învăţăm să descoperim şi recunoaştem aceste schimbări.

În general, un copil se naşte la 38 de săptămâni de la fecundație, moment care se sincronzează destul de des cu săptămâna numărul 40 calculată de la ultima menstruaţie.

Iată care sunt câteva dintre cele mai interesante lucruri care se petrec pe parcursul sarcinii şi care merită să fie cunoscute!

1. Bebeluşul poate să audă, să vadă sau să simtă lucrurile care se petrec în jurul lui încă de când se află în interiorul uterului.

2. Începând cu al doilea trimestru de sarcină, bebeluşul începe să urineze în interiorul uterului.

3. Chiar dacă acest lucru pare foarte greu de crezut, bebeluşii plâng în uter pe perioada sarcinii.

 

4. La sfârșitul sarcinii, placenta ta conține cantitatea de estrogen echivalentă cu cea pe care o produce o femeie normală timp de 3 ani.

5. Bebeluşii pot simţi gustul alimentelor pe care mama lor le consumă.

6. Pe parcursul sarcinii, dimensiunea uterului femeii se extinde, ajungând să fie de 500 de ori mai mare decât dimensiunea normală a acestuia în cazul unei femei care nu este însărcinată.

7. Amprentele unui om se formează în uter, încă de la vârsta de 3 luni a fetusului.

8. În ceea ce priveşte ordinea dezvoltării organelor interne, plămânii sunt ultimii care se dezvoltă.

9. Lichidul amniotic este compus în cea mai mare parte din urină sterilă.

 

10. Deşi contracţiile sunt asociate cu naşterea, acestea continuă şi după naştere, reprezentând modalitatea prin care organismul combate sângerarea în exces.

Citește și 5 METODE contraceptive care NU te vor lăsa să rămâi ÎNSĂRCINATĂ. Numărul 4 funcționează MEREU!

Relațiile intime sunt esențiale pentru bunul mers al unei relații între doi parteneri. Cu toate acestea, multe cupluri ajung să rărească interacțiunile intime pentru a evita să se confrunte cu o sarcină nedorită. Odată cu evoluția societății, metodele de contracepție s-au dezvoltat și ele extrem de mult, ajungând să fie atât de variate și de diverse încât multe dintre femei nici nu știu ce metodă ar trebui să aleagă.
Iată care sunt cele mai bune și mai utile metode contraceptive prin care te poți asigura că nu vei rămâne însărcinată.
În primul rând, metodele contraceptive trebuie să fie alese astfel încât să se potrivească cât mai bine cuplului. Fiecare astfel de metodă are atât avantaje, cât și dezavantaje.

1. Există metode naturale de contracepție care au apărut în urma studiilor pe care femeile și doctorii l-au realizat de-a lungul timpului în ceea ce privește ciclul menstrual și perioada fertilității. Acestea sunt metoda calendarului, a abstinenței și monitorizarea temperaturii bazale.

Utilizând metoda calendarului, îți poți da seama care sunt zilele în care tu ești cel mai puțin fertilă, astfel că poți face amor cu partenerul lor minimizându-ți șansele de a rămâne astfel gravidă.

2. Există câteva mijloace contraceptive locale, practice, al căror rol este împiedicarea ajungerii spermatozoizilor în uter sau vagin. Acestea sunt prezervativele, atât pentru femei, cât și bărbați, tabletele, cremele sua gelurile sau bureții vaginali. Singura astfel de metodă locală care ajută și la împiedicarea transmiterii bolilor intime sunt prezervativele.

3. Din punct de vedere al administrării orale, cea mai cunoscută metodă contraceptivă este pilula contraceptivă.
Cu toate acestea, în cazul în care nu consulți medicul ginecolog înainte de administrare, există riscul ca organismul tău să resimtă efecte adverse.

 

4. Una dintre cele mai răspândite metode contraceptive este medicamentul cunoscut sub numele de pastila de a doua zi. Aceasta se administrează în primele 24 sau 48 de ore de la contactul sexual. Deși această metodă contraceptivă este foarte eficientă, aceasta trebuie folosită doar în situații de urgență, întrucât poate produce dezechilibre hormonale grave în organism.

5. Pentru persoanele care nu își doresc să aibă copii, există anumite metode contraceptive definitive, în urma cărora se anulează posibilitatea de a mai rămâne însărcinată. În cazul femeilor, legarea trompelor uterine este metoda care are acest efect, iar în cazul bărbaților, se apelează la vasectomie.

Indiferent de metoda contraceptivă pe care o alegi, trebuie să ai o discuție cu partenerul tău legat de acest lucru și să consulți medicul ginecolog înainte de a trece la utilizarea acestora.

Comentarii