MirunaStie.net

ATENȚIE! Sărutul poate cauza INFERTILITATE! Nu te expune RISCULUI!

Relațiile intime reprezintă una dintre cele mai mari enigme din lumea științifică. Din când în când cercetătorii mai descoperă ceva care să ne ajute să fim în siguranță. Acum, a apărut un studiu care sugerează că sărutul cauzează infertilitate la femei. După ce vei citi informațiile de mai jos poate că te vei gândi de două ori înainte de a săruta pe cineva.

Oamenii de știință au descoperit un virus straniu care e legat de infertilitate și se răspândește prin sărut.

Cercetătorii italieni au analizat uterul femeilor care nu pot să aibă copii și au descoperit că 43% dintre ele sunt infectate cu virusul HHV-6A, unul dintre virușii de heroes uman. Acesta nu a fost găsit la femeile cu fertilitate normală.

Un alt studiu a arătat că femeile care suferă de virusul au niveluri anormale de citokine. Citokinele sunt proteine care facilitează interacțiunile dintre celulele care joacă un rol important în sprijinirea ovulelor fertilizate și în dezvoltarea fătului.

Cercetătorii spun că virusul nu poate fi detectat în sânge sau salivă, dar se înmulțește în glandele salivare și, prin urmare, se poate lua prin sărut.

Nu toate celulele nou infectate încep să se înmulțească. De fapt, cuvântul herpes vine de la grecescul herpein, care înseamnă „a te strecura”. Virusurile de herpes pot să existe mai întâi în stare latent, infecția fiind inactivă la gazdele lor umane. Acest fenomen a fost descoperit în anul 1993 și este valabil pentru toate virusurile herpes beta. Nu se știe exact cum se activează virusul. Unii cercetători au sugerat că în proces ar putea fi implicate rănile, stresul emoțional sau fizic ori dezechilibrele hormonale.

Simptomele clasice ale virusului sunt înroșirea și o temperatură mare. De regulă, oamenii iau acest virusurile herpes la o vârstă fragedă – uneori chiar și la o lună de viață. Dominația virusului în corp crește odată cu vârsta și se presupune că acest lucru e cauzat de pierderea anticorpilor materni, care ne protejau de infecții. După infectarea primară, latența se manifestă la nivelul glandelor salivare, al celulelor stem hematopoietice și al altor celule și durează atâta timp cât trăiește și gazda.

Virusul este răspândit în întreaga ume. Nu există diferențe semnificative între grupurile etnice care trăiesc în același loc geografic sau între sexe. HHV-6B este prezent în proporție de 100% în populația lumii, iar HHV-6A e mai puțin frecvent în Japonia, America de Nord și Europa.

Virusurile de herpes infectează glandele salivare, devin latent și se reactivează periodic pentru a răspândi infecția la alte gazde. E posibilă și transmisia verticală, dar aceasta a fost
raportată la aproximativ 1% din nașterile din Statele Unite. Genomul viral există în fiecare celulă a unei persoane infectate.

Citește și Cea mai SIGURĂ metodă de a afla dacă ești ÎNSĂRCINATĂ cât mai REPEDE! Nu dă greș NICIODATĂ!

Sarcina este un moment foarte plăcut pentru femei, deși s-ar putea să fie nevoie de mult timp și multă răbdare până să se întâmple. Sarcina, care apare atunci când ovulul eliberat este fertilizat de sperma bărbatului, poate fi detectată numai după secreția unui anumit hormon – HCG. Iată câteva moduri prin care poți afla repede dacă ești însărcinată:

1. Testul de sânge

Dacă ai făcut sex neprotejat, atunci poți apela prima dată la acest test, care este mult mai semnificativ decât un test de urină. Dacă rezultatul e pozitiv, felicitări, ești însărcinată.

2. Testul de urină

Acesta este unul dintre cele mai ușoare teste de sarcină și unul pe care îl poți folosi acasă, fără să fie nevoie de supraveghere. Folosește un aparat special care îți poate spune dacă ești însărcinată sau nu.

Fiecare mamă spune că perioada în care a fost însărcinată a fost una dintre cele mai frumoase perioade ale vieţii sale. Aceasta reprezintă punctul de plecare în construirea oricărei relații mamă-copil, însă nu este deloc o perioadă uşoară. Trecând peste lucrurile generalizate pe care probabil le ştiţi deja, precum durerile puternice, starea de greaţă sau poftele ciudate, există anumite lucruri despre perioada sarcinii care sunt mult mai puţin cunoscute.

În momentul în care o femeie rămâne însărcinată, corpul ei începe să se schimbe, pregătindu-se pentru a putea creşte un copil în interiorul sau aşa că, tot ceea ce trebuie să facem este să învăţăm să descoperim şi recunoaştem aceste schimbări.

În general, un copil se naşte la 38 de săptămâni de la fecundație, moment care se sincronzează destul de des cu săptămâna numărul 40 calculată de la ultima menstruaţie.

Iată care sunt câteva dintre cele mai interesante lucruri care se petrec pe parcursul sarcinii şi care merită să fie cunoscute!

1. Bebeluşul poate să audă, să vadă sau să simtă lucrurile care se petrec în jurul lui încă de când se află în interiorul uterului.

2. Începând cu al doilea trimestru de sarcină, bebeluşul începe să urineze în interiorul uterului.

3. Chiar dacă acest lucru pare foarte greu de crezut, bebeluşii plâng în uter pe perioada sarcinii.

4. La sfârșitul sarcinii, placenta ta conține cantitatea de estrogen echivalentă cu cea pe care o produce o femeie normală timp de 3 ani.

5. Bebeluşii pot simţi gustul alimentelor pe care mama lor le consumă.

6. Pe parcursul sarcinii, dimensiunea uterului femeii se extinde, ajungând să fie de 500 de ori mai mare decât dimensiunea normală a acestuia în cazul unei femei care nu este însărcinată.

7. Amprentele unui om se formează în uter, încă de la vârsta de 3 luni a fetusului.

8. În ceea ce priveşte ordinea dezvoltării organelor interne, plămânii sunt ultimii care se dezvoltă.

9. Lichidul amniotic este compus în cea mai mare parte din urină sterilă.

10. Deşi contracţiile sunt asociate cu naşterea, acestea continuă şi după naştere, reprezentând modalitatea prin care organismul combate sângerarea în exces.

Comentarii