MirunaStie.net

8 TRUCURI pentru a elimina mirosul de TRANSPIRAȚIE când nu poți face DUȘ

Chiar dacă există o mulțime de metode pentru a combate transpirația și mirosul neplăcut, atunci când suntem stresați sau foarte obosiți fizic nu prea avem ce face în această privință. Iată niște lucruri pe care le-ai putea încerca pentru a diminua transpirația:

1. Gelul antibacterian

 

Dacă ai început să miroși deja a transpirație și nu ai posibilitatea de a face duș, șterge-ți cu grijă subrațul cu niște șervețele umede și apoi aplică gel antibacterian pentru mâini – acesta va neutraliza bacteriile care cauzează mirosul.

2. Apa oxigenată

Apa oxigenată este un antiseptic care luptă cu bacteriile și te ajută să combați mirosurile neplăcute din timpul zilei. E suficient dacă amesteci o linguriță de apă oxigenată și jumătate de ceașcă de apă și o aplici dimineața pe pielea curată.

3. Apa minerală

Dacă ții neapărat să apelezi doar la remedii naturale, poți să folosești apa minerală pe post de antiperspirant – aplic-o dimineața pe pielea ușor umedă, apoi îndepărtează excesul. Dacă ai o zi dificilă și ești foarte obosită, poți diminua transpirația amestecând două lingurițe de apă minerală, o linguriță de sare și un litru de apă.

4. Scoarța de copac

Scoarța de copac se vinde în farmacii și este considerată un remediu eficient împotriva transpirației excesive. Poți să te freci cu zeamă de scoarță de copac la subraț după duș sau poți să o îngheți și să îți ștergi pielea cu ea dimineața. Amestecă cinci linguri de scoarță cu un litru de apă pentru a crea un lichid cu care să îți cureți zona subrațului.

5. Alunitul

Deodorantul de cristale minerale este o variantă naturală la antiperspirantele obișnuite. Acesta nu are niciun miros și nu lasă urme pe haine. Alunitul are proprietăți antiseptice și antibacteriene, care tonifiază pielea și diminuează diametrul glandelor sudoripare. Pentru a folosi cristalul, trebuie doar să îl umezești cu apă și să îți freci subrațul cu el.

6. Clorura de aluminiu

Dacă transpiri foarte tare, caută antiperspirante care conțin o cantitate ridicată de clorură de aluminiu, care reduc semnificativ transpirația, chiar și atunci când e foarte cald. Se zvonește că aluminiul ar putea să provoace cancer la sân, dar nu ar trebui să-ți faci prea multe griji, pentru că nu există studii care să confirme acest lucru.

7. Botoxul

Dacă transpirația este o problemă constantă pentru tine, injectează-ți toxină botulinică. Toxina blochează impulsurile nervoase ale glandelor sudoripare, care nu mai secretă transpirație.

8. Laserul

Atunci când nicio metodă antiperspirantă nu e suficient de eficientă pentru tine, întreabă un doctor care ar putea fi cauza acestui lucru. Dacă diagnosticul e hiperhidroza, ai putea să îți faci o intervenție cu laser, care oprește pentru totdeauna glandele sudoripare. Din moment ce transpirația e implicată în termoreglarea corpului și elimină substanțele care nu sunt necesare din corp, laserul trebuie folosit numai în zonele în care transpirația e abundentă. Transpirația excesivă poate fi și un semn al unei boli mai serioase, cum sunt insuficiența cardiacă sau diabetul.

Bonus: pentru a scăpa de petele de sudoare de pe haine, aplică pe ele pastă de dinți, presară niște bicarbonat de sodiu, toarnă apă oxigenată și apoi spală-ți hainele.

Citește și 8 SECRETE pentru un abdomen PLAT și TONIFIAT în doar o săptămână la tine ACASĂ

Un abdomen plat pare a fi ceva care se află pe lista dorințelor tuturor celor care își doresc să arate bine și să se simtă bine cu ei înșiși. Ca să îl obții, iată câteva metode care să te ajute să ai niște mușchi tonifiați, ca să îți poți arăta abdomenul oricând, oriunde:

1. Mergi la o plimbare vioaie

Poți face acest exercițiu înaintea începerii exercițiilor fizice propriu-zise. Acest lucru te va ajuta să îți încălzești mușchii. Nu trebuie să fii singură – ia-ți câinele la plimbare și, cine știe, poate că vei întâlni și o persoană interesantă pe drum.

2. Ia-ți o bicicletă

Mersul pe bicicletă este, cu siguranță, un exercițiu perfect pentru cei care vor să petreacă timp afară, combinând exercițiile pentru picioare cu cele pentru abdomen. Nu uita să-ți protejezi capul și încheieturile și nu-ți fie frică să te aventurezi în pădure, departe de agitația din oraș.

3. Înoată

Înotul în aer liber nu te ajută numai să te bronzezi, ci este și un exercițiu fizic grozav, mai ales dacă ai probleme cu încheieturile. Înotul este bun pentru oameni indiferent de vârstă. Dacă mergi la o piscină publică, nu uita să porți o cască, pentru a evita posibilele contaminări.

4. Aleargă

Alergatul este un exercițiu care îți aduce nenumărate beneficii corpului tău. Ia-ți niște adidași de calitate și ieși la alergat pentru o oră sau două. Asta nu te va ajuta numai să te detașezi de stresul acumulat, ci îi va oferi și abdomenului tău antrenamentul de care are nevoie.

5. Fă exerciții cu mingea

Mingea e grozavă pentru dezvoltarea echilibrului, dar nu te învinovăți prea tare dacă se întâmplă să cazi de pe minge. Asta e normal la început, atunci când mușchii tăi abdominali sunt ceva mai slabi decât te-ai fi așteptat. Stai cu spatele lipit de minge, cu mâinile deasupra capului și ridică-ți corpul astfel încât să fii într-o poziție aproape dreaptă.

6. Poziția planșetă

Poziția planșetă este asemănătoare cu cea de flotare, doar că sprijinul trebuie să fie în coate. Menține această poziție folosindu-te de mușchii abdominali pentru aproximativ un minut în fiecare zi și vei observa diferența foarte curând. De asemenea, acest exercițiu te va ajuta să ai o talie mai subțire.

7. Fă abdomene

Abdomenele sunt un exercițiu foarte eficient atunci când vine vorba despre un abdomen tonifiat și plat. Multe persoane greșesc crezând că viteza și numărul repetărilor exercițiului sunt cele care contează, însă este mai importat să execuți mișcarea în mod eficient, lent și păstrând mușchii în permanență încordați.

8. Bea cât mai multă apă

De foarte multe ori abdomenul nostru poate părea că nu este tonifiat din cauza faptului că este plin cu mâncare. Dacă vei bea apă, organismul va resimți mai puțin nevoia de a mâncă și apa te va ajuta să drenezi mai ușor grăsimea din organism.

Comentarii