MirunaStie.net

6 EXERCIȚII care îți vor subția COAPSELE în doar o săptămână. Numărul 3 este GENIAL!

Acest articol nu își propune să te ajute să obții celebrul și, adesea, imposibilul „gol dintre coapse”, ci să îți sculptezi niște picioare grozave, care să te facă să te simți cât mai bine. Atunci când fac exerciții pentru picioare, oamenii se concentrează adesea asupra pulpelor și fundului, dar nu prea știu cum să-și întărească coapsele interioare, care te ajută să alergi și să ridici greutăți mai eficient. Iată câteva exerciții care țintesc mai ales zona coapselor interioare, dar îți întăresc și fundul și pentru care nu ai nevoie de prea multe echipamente:

1. Fandări laterale cu greutăți

Fandările sunt fantastice pentru tonifiere și întărire, așa că ia o ganteră și apucă-te de treabă. Stai cu picioarele apropiate și ține o ganteră cu ambele mâini, întinse în jos. Fă un pas mare spre stânga cu piciorul stâng, ținându-ți corpul îndreptat spre față. Îndoaie genunchiul stâng și lasă-te puțin pe spate până ajungi în poziția de fandare laterală. Coapsele tale ar trebui să fie paralele cu podeaua. Revino la poziția inițială, fă la fel pentru partea dreaptă, apoi repetă.

2. Picioare de broască

Acest exercițiu e grozav deoarece nu ai nevoie de niciun echipament și este rapid și ușor. Stai pe spate, cu picioarele drepte în aer, călcâiele apropiate și degetele în exterior. Îndoaie-ți genunchii în lateral și trage-i mai aproape de corp. Menține poziția timp de o secundă, apoi îndreaptă-ți picioarele și repetă.

3. Ridicări ale picioarelor cu ajutorul mingii

Acest exercițiu este eficient deoarece întărește mușchii slăbiți ai coapselor. Ține o minge mică între glezne și stai pe o parte. Sprijină-ți capul cu un brat și îndoaie-l și pe celălalt, ținându-l pe podea pentru a avea echilibru. Încordează-ți coapsele interioare pentru a ține bine mingea și apoi îndreaptă-ți picioarele. Încă ținând mingea, ridică-ți picioarele la aproximativ 15 cm de pământ. Repetă de 10 ori, apoi mută-te pe cealaltă parte.

4. Genuflexiuni de sumo folosind greutăți

Adoptă poziția de sumo, cu picioarele depărtate (dar nu prea depărtate, pentru că nu vrei să îți lucrezi fundul, ci coapsele). Cu picioarele întoarse la un unghi de 45 de grade față de corp, ține o ganteră în fața ta și stai cu spatele drept. Îndoaie-ți genunchii și împinge-ți șoldurile în spate, coborându-ți corpul cât de mult poți, ținându-ți spatele drept. Revino la poziția inițială, apoi repetă.

5. Sărituri de sumo

Acestea sunt bune și pentru coapsele tale, dar și pentru inimă. Stai cu picioarele puțin mai depărtate de nivelul șoldurilor, cu degetele spre exterior. Îndoaie-ți genunchii și coboară-ți corpul ca la genuflexiunile sumo. Sari, întinzându-ți picioarele în aer și aterizând la loc cu picioarele depărtate, apoi repetă.

6. Fandări laterale

Acest exercițiu îți întărește coapsele interioare, fiind însă un exercițiu excelent pentru întregul corp, deoarece arde multe calorii. Stând în picioare, pășește în lateral cu piciorul drept, cu degetele în afară. Fandează spre partea dreaptă, împingându-ți fundul spre spate și sprijinindu-te pe călcâie de parcă ai face o genuflexiune sau de parcă te-ai așeza. Revino la poziția inițială, apoi repetă pentru cealaltă parte.

Citește și 10 SECRETE pentru a SLĂBI rapid și a arăta GENIAL! Nu te-ai fi gândit că numărul 4 te AJUTĂ!

Să recunoaștem – de cele mai multe ori nu mâncăm pentru că ne e foame, ci apelăm la alimente pentru a ne simți mai confortabil. Stresul, clima, momentul zilei – toate acestea influențează cantitatea de mâncare pe care o consumi. Există vreun mod prin care ne putem convinge psihicul să scape de kilogramele neplăcute? Brian Wansink, specialist în psihologie și marketing crede că da. Iată câteva sfaturi dintr-o carte de-a sa prin care te învață ce ar trebui să faci pentru a reuși să slăbești cu ușurință:

1. Fii calmă și consecventă

Nu te grăbi să încerci toate trucurile odată. Cea mai bună soluție e să aplici câte un sfat în fiecare săptămână. Treptat, într-un ritm lent, vei avea un nou mod de viață și un corp subțire și frumos.

2. Mănâncă porții mici

Se spune că cei care preferă să stea departe de cafenele și cofetării se mențin mai ușor în formă. Poți urma o tactică asemănătoare și acasă, mâncând porții determinate și folosind numai farfurii. Tigăile și oalele nu ar trebui să apară niciodată pe masa ta – cu cât vezi mai puțin, cu atât mănânci mai puțin.

3. Nu economisi caloriile dimineața

Micul dejun contează foarte mult dacă vrei să-ți menții silueta. Numai 4 din 100 de femei slabe intervievate au spus că ele nu se ating de mâncare dimineața. Pe de altă parte, cele care au câteva kilograme în plus au recunoscut că sar peste prima masă a zilei, cu speranța că vor slăbi.

4. Mestecă totul bine

Studiile au arătat că mestecarea adecvată a mâncării satură mai bine receptorii de gust, ceea ce reduce semnificativ pofta de mâncare și îți dă mai repede un sentiment de sațietate.

5. Spune nu bunătăților

Găsește cel mai întunecat și mai îndepărtat loc din casa ta și pune-ți toate gustările acolo – sau pune-le măcar în cel mai îndepărtat colt al frigiderului. Nu e foarte ușor să te abții de la a le mânca.

6. Respectă lipsa de cumpărături

Când vrei să vezi ce produse îți trebuie pentru săptămâna viitoare, fă precum bucătarii experimentați – fă o listă cu toate lucrurile care îți trebuie. Atunci când mergi la supermarket, uită-te pe listă și cumpără numai produsele care îți lipsesc.

7. Mănâncă în compania altora

Singuri mâncăm cu 30% mai puțin decât atunci când suntem în prezența altei persoane. Atunci când luăm cina cu 3-4 prieteni, consumăm de 2 ori mai multă mâncare decât am mânca pe cont propriu. Concluzia, încearcă să mănânci serios atunci când ești singură sau în compania unei alte persoane.

8. Ai grijă la farfurii

Conform cercetătorilor, oamenii au tendința de a mânca până își golesc farfuriile, nu până se satură. Ca să rezolvi această problemă, folosește farfurii mai mici și nu te preocupa de câtă mâncare rămâne după tine.

9. Regula numărului doi

Încearcă să te asiguri că farfuria ta conține mereu două tipuri de mâncare: carne și garnitură, garnitură și salată, pește și legume. Acest aranjament simplu te va obișnui cu un mod mai atent de a mânca.

10. Nu-ți fie frică de greșeli

Dacă s-a întâmplat să mănânci ceva nepotrivit, acceptă-ți greșeala și revino apoi la dieta sănătoasă de dinainte.

 

Comentarii