MirunaStie.net

7 OBIECTE personale pe care nu TREBUIE să le împrumuți NICIODATĂ! La numărul 3 nu te-ai fi gândit!

Atunci când ne apropiem de o persoană, avem tendința de a împărți absolut tot cu aceasta, inclusiv obiectele noastre personale. E ceva cunoscut faptul că nu ar trebui să împrumuți niciodată pieptenele sau periuța de dinți, dar există și alte lucruri despre care oamenii nu știu că ar trebui să fie folosite de o singură persoană. Iată câteva exemple:

1. Rujul și luciul de buze

Atunci când o prietenă și-a uitat trusa de machiaj acasă, nu te grăbi să îi împrumuți rujul sau luciul tău de buze – virusul herpes se transmite foarte ușor, chiar dacă purtătorul nu are erupții, prin membrana mucoasă a gurii și prin salivă. De herpes nu poți să scapi complet. De asemenea, dacă ai erupții, nu folosi același ruj pe care îl foloseai înainte. Cumpără-ți unul nou și curăță periodic vârful rujului cu un șervețel, ca să eviți acumularea bacteriilor.

2. Căștile

În urechea umană există bacterii. În momentul în care vrei să împărtășești preferințele muzicale cu prietenii tăi, violezi starea normală a florei și aduci mizerie în ureche, care poate duce la apariția bolilor infecțioase. Încearcă să îți cureți căștile cu ajutorul unui bețișor sau al unei dischete înmuiată în apă oxigenată. Nu folosi prea mult lichid dacă nu vrei să îți strici căștile. Dacă folosești căștile frecvent, încearcă să le cureți cel puțin o dată pe săptămână.

3. Agrafele de păr sau ondulatoarele

 

Toată lumea știe că nu ar trebui să împrumuți cuiva pieptenele – aceeași regulă se aplică și când vine vorba de accesoriile de păr care vin în contact cu scalpul. Ciupercile și păduchii pot fi transmiși prin pieptenele sau elasticul de păr, dar și prin ondulator. Poți să cureți ondulatorul și agrafele de păr cu apă cu săpun, cu mențiunea de a le usca bine după aceea.

4. Deodorantul

Bacteriile pot să rămână chiar și pe deodorantele care au proprietăți antibacteriene. Acestea cauzează mirosul transpirației pe care încerci s-o neutralizezi. Folosește deodorantul după duș, pe corpul curat. Dacă vrei să reîmprospătezi mirosul în timpul zilei, șterge-ți mai întâi subrațul cu un șervețel umed.

5. Prosopul

Rolul prosopului e să absoarbă cât mai multă apă de pe suprafața corpului tău. Chiar dacă cineva e sănătos, umiditatea crescută din baie face ca prosoapele să fie un teren propice pentru mucegai, bacterii și ciuperci. Schimbă prosoapele o dată la 3-4 zile și lasă-le să se usuce pe balcon sau într-o camera uscată, nu în baie. E important să le usuci după fiecare folosire.

6. Accesoriile cosmetice și trusa de manichiură

Pensetele, forfecuțele de unghii, epilatoarele și alte lucruri de acest gen ar trebui să fie folosite de o singură persoană, deoarece pe ele pot rămâne picături de sânge pe care nu le poți vedea cu ochiul liber. Nu te supune riscului de a lua herpes sau infecții fungice împrumutându-le de la altcineva și curăță-le pe ale tale cu spirt.

7. Accesoriile pentru îngrijirea pielii

La prima vedere, periile și bureții ar putea fi curățați ușor. Totuși, în timp, bacteriile și micile bucățele de piele moartă se acumulează printre peri și pot cauza apariția coșurilor. Nu uita să-ți clătești bine accesoriile cu apă și săpun după fiecare folosire.

Comentarii