MirunaStie.net

10 PIESE vestimentare care îți afectează SĂNĂTATEA. Numărul 2 îți poate distruge VIAȚA!

S-a dovedit că 73% dintre problemele de spate ale femeilor sunt cauzate de hainele și accesoriile pe care le poartă. Numeroase articole din garderoba ta nu sunt atât de inofensive precum par. Iată câteva dintre cele care pot avea un impact negativ asupra sănătății tale:

1. Pantalonii strâmți

Popularii ”skinny jeans” sunt o adevărată amenințare pentru sănătatea ta din cauza efectului de compresie. Aceștia pot cauza probleme cu circulația sângelui, pot dilata venele și chiar pot încetini digestia. De asemenea, pot face ca pulpele să îți amorțească și să te doară.

2. Tocurile

Femeile au de patru ori mai multe probleme cu picioarele decât bărbații. Dureri de glezne, cârcei, entorse, osteoartrită și leziuni ale nervilor – acestea sunt doar câteva. Cu cât e mai îngust și mai înalt tocul, cu atât e mai rău. Dacă știi că trebuie să mergi mult pe jos, alege niște încălțări confortabile – încălțămintea ar trebui să îți ofere sprijin și echilibru.

3. Lenjeria de tip tanga

Dacă porți des tanga, ar trebui să știi că acest tip de lenjerie poate cauza probleme serioase cu sănătatea intimă – infecții vaginale, hemoroizi, iritații, frecare a pielii. Încearcă să nu porți prea des tanga, mai ales pe timp de vară. Dacă o faci, alege ca lenjeria să fie din bumbac 100%.

4. Cerceii și colierele grele

Conform studiilor recente, 20% dintre găurile de urechi cauzează infecții cu bacterii. Dacă procedura nu e făcută cum trebuie, infecția se poate răspândi și îți poate pune viața în pericol. În plus, cerceii foarte mari și grei pot deforma lobii urechii, astfel că va fi nevoie de chirurgie plastică.

5. Cravatele

Nu numai femeile suferă din cauza hainelor lor. Se pare că 67% dintre bărbați cumpără cămăși cu un guler prea îngust. Gulerele înguste și nodurile de la cravată reduc circulația sângelui, măresc presiunea intraoculară, cauzează dureri de cap, limitează mișcările gâtului și măresc tensiunea musculară a umerilor și a spatelui.

6. Sutienele nepotrivite

Sutienele nepotrivite pot cauza numeroase probleme, precum durerea de spate, de umeri sau de coloană. Atunci când vrei să îți cumperi un sutien, nu pleca din magazin fără să îl probezi. Dacă ai sânii mari, evită sutienele cu bretele subțiri. Dacă ai bustul mai mic, asigură-te că sârmele nu-ți rănesc pielea.

7. Șlapii

Deși sunt un accesoriu esențial pentru plajă, șlapii nu sunt așa inofensivi precum ai crede. Pot cauza disconfort și dureri de spate, deoarece nu au toc deloc.

8. Lenjeria modelatoare

Lenjeria modelatoare strâmtă poate cauza dificultăți de respirație, dureri musculare și probleme cu circulația sângelui. Alege mereu mărimea potrivită pentru tine și caută lenjerie din lycra.

9. Gențile de umăr foarte grele

Ca orice altă femeie, probabil că ții în geantă toate lucrurile de care ai putea avea nevoie. Totuși, dacă porți o greutate prea mare pe un singur umăr, s-ar putea să ai probleme cu mușchii și încheieturile. Nu lua după tine lucruri inutile.

10. Fustele creion

Acest tip de fuste îți apropie foarte mult picioarele, existând mereu riscul să-ți pierzi echilibrul și să cazi. De asemenea, ele limitează toate mișcările și pot cauza întinderi musculare și malformații ale genunchilor.

Citește și 7 TRENDURI groaznice care trebuie să DISPARĂ chiar acum! Numărul 4 e PENIBIL!

Lumea a trecut prin niște transformări foarte interesante în materie de modă în ultimii ani. În timp ce unele trenduri au rezistat testului timpului, unele ar trebui să fie abandonate pentru totdeauna. Iată câteva tendințe pe care am prefera să nu le mai revedem niciodată pe stradă sau pe podiumurile de modă:

1. Pantalonii largi

Băieții, e timpul să vă puneți pantalonii așa cum trebuie aceștia purtați. Această tendință rezistă de prea mult timp, făcându-i pe băieții care cred că ne pasă de lenjeria lor Calvin Klein să meargă ca niște pinguini. E bine că, în New Jersey, chiar legea îi interzice, iar cei care îi poartă primesc amenzi de 1000$.

2. Bureții pentru umăr

Aceștia au fost creați în anii 1930, pentru a crea iluzia unei talii mai mici. Ei au fost la modă de mai multe ori, mai ales în anii 80. Credem că e timpul să rămână totuși în trecut.

3. Colanții pe post de pantaloni

Un alt articol vestimentar care era la modă prin anii 80 erau aceșt tip de colanți, grozavi pentru a subția silueta și picioarele atunci când erau purtați pe sub o rochie sau o fustă. Totuși, de ceva timp ei au devenit o alternativă pentru pantaloni, lăsând lenjeria intimă complet la vedere prin materialul translucid.

4. Pantofii cu bot lung și ascuțit

Acești pantofi erau considerați un simbol al bogăției mai de mult. Totuși, erau atât de puțin practici încât au apărut legi care le reglementau lungimea. Și acești pantofi ar trebui să rămână în evul mediu, alături de oalele de noapte și de ciumă.

5. Tunsoarea cu chică

Această freză importantă din anii 70, în care părul era scurt în față și lung la spate nu a avantajat niciodată pe nimeni. Unii oameni au încercat s-o poarte într-un mod ironic, dar cel mai bine ar fi dacă ar renunța cu totul la ea.

6. Pantalonii cu turul lăsat

Acești pantaloni largi au fost purtați de faimosul MC Hammer și au devenit foarte populari în curând, însă te fac să pari că ai ieșit din casă învelită într-un cearceaf.

7. Cercurile purtate pe sub fustă

Foarte populare în rândul femeilor din anii 1800, aceste cercuri le făceau talia să pară foarte mică și fundul mare. De asemenea, era imposibil pentru ele să se așeze sau să intre pe ușă. Dăunau foarte mult șoldurilor, așa că e îmbucurător că astăzi nu se mai folosesc.

Comentarii