MirunaStie.net

Uite de ce FONDUL tău de TEN este NEUNIFORM! Sigur făceai această GREȘEALĂ!

Suntem convinşi că şi voi vă confuntati cu următoarele întrebări foarte des – De ce mi se strânge fondul de ten în pliuri? De ce acum nu mai arată la fel de bine ca săptămâna trecută? De ce nu îmi mai rezistă fondul de ten pe faţă? De ce îmi migrează produsele de pe piele?

Ei bine, răspunsul este pe cât de simplu, pe atât de complicat. Se pare că până acum am folosit combinaţii greşite de produse. Deşi poate părea că nu au legătură, dacă te confrunţi cu astfel de probleme, cel mai probabil fondul tău de ten nu este compatibil cu primer-ul sau crema hidratantă pe care le foloseşti.

download

Există foarte multe cazuri în care poţi avea două produse preferate, care să aibă efecte minunate pe pielea ta atunci când sunt folosite singure, dar există multe şanse ca cele două să nu fie compatibile unul cu celălalt din cauza ingredientelor conţinute.

Majoritatea produselor cosmetice de acest fel de sunt fie pe baza de apă, fie pe baza de silicon. Însă atunci când un produs pe bază de apă este combinat cu unul pe bază de silicon, există mari şanse să obţii un efect asemănător cu cel al uleiului turnat în apă. Din păcate, majoritatea produselor de faţă nu au trecut ingredientul principal pe partea din faţă a ambalajului, aşa că va fi nevoie să verificați lista ingredientelor de pe spatele acestora.

bsaka

Ingredientele al căror nume se termină în -cone / -methicone / -siloxane şi care sunt situate în partea de sus a listei au tendinţa de a semnala un produs pe bază de silicon. Produsele pe bază de apă au în general trecute şi ele în lista ingredientelor cuvântul apă, însă acest lucru nu reprezintă o dovadă certă în această direcţie. Cea mai sigură metodă este verificarea ingredientelor care semnalează prezenţa siliconului. În cazul în care acestea lipsesc, poţi să fii sigur că ai în faţă un produs pe bază de apă.

Tone cream and cosmetic powder

Astfel, de acum înainte va trebui să combini un primer pe bază de apă cu un fond de ten pe bază de apă şi un primer pe bază de silicon cu un fond de ten pe bază de silicon. Trebuie să ai grijă şi la cremele tale hidratante, întrucât ar fi ideal ca şi acestea să conţină acelaşi ingredient predominant asemenea produselor cosmetice.

Citește și 7 OBIECTE personale pe care nu TREBUIE să le împrumuți NICIODATĂ! La numărul 3 nu te-ai fi gândit!

Atunci când ne apropiem de o persoană, avem tendința de a împărți absolut tot cu aceasta, inclusiv obiectele noastre personale. E ceva cunoscut faptul că nu ar trebui să împrumuți niciodată pieptenele sau periuța de dinți, dar există și alte lucruri despre care oamenii nu știu că ar trebui să fie folosite de o singură persoană. Iată câteva exemple:

1. Rujul și luciul de buze

Atunci când o prietenă și-a uitat trusa de machiaj acasă, nu te grăbi să îi împrumuți rujul sau luciul tău de buze – virusul herpes se transmite foarte ușor, chiar dacă purtătorul nu are erupții, prin membrana mucoasă a gurii și prin salivă. De herpes nu poți să scapi complet. De asemenea, dacă ai erupții, nu folosi același ruj pe care îl foloseai înainte. Cumpără-ți unul nou și curăță periodic vârful rujului cu un șervețel, ca să eviți acumularea bacteriilor.

2. Căștile

În urechea umană există bacterii. În momentul în care vrei să împărtășești preferințele muzicale cu prietenii tăi, violezi starea normală a florei și aduci mizerie în ureche, care poate duce la apariția bolilor infecțioase. Încearcă să îți cureți căștile cu ajutorul unui bețișor sau al unei dischete înmuiată în apă oxigenată. Nu folosi prea mult lichid dacă nu vrei să îți strici căștile. Dacă folosești căștile frecvent, încearcă să le cureți cel puțin o dată pe săptămână.

3. Agrafele de păr sau ondulatoarele

Toată lumea știe că nu ar trebui să împrumuți cuiva pieptenele – aceeași regulă se aplică și când vine vorba de accesoriile de păr care vin în contact cu scalpul. Ciupercile și păduchii pot fi transmiși prin pieptenele sau elasticul de păr, dar și prin ondulator. Poți să cureți ondulatorul și agrafele de păr cu apă cu săpun, cu mențiunea de a le usca bine după aceea.

4. Deodorantul

Bacteriile pot să rămână chiar și pe deodorantele care au proprietăți antibacteriene. Acestea cauzează mirosul transpirației pe care încerci s-o neutralizezi. Folosește deodorantul după duș, pe corpul curat. Dacă vrei să reîmprospătezi mirosul în timpul zilei, șterge-ți mai întâi subrațul cu un șervețel umed.

5. Prosopul

Rolul prosopului e să absoarbă cât mai multă apă de pe suprafața corpului tău. Chiar dacă cineva e sănătos, umiditatea crescută din baie face ca prosoapele să fie un teren propice pentru mucegai, bacterii și ciuperci. Schimbă prosoapele o dată la 3-4 zile și lasă-le să se usuce pe balcon sau într-o camera uscată, nu în baie. E important să le usuci după fiecare folosire.

6. Accesoriile cosmetice și trusa de manichiură

Pensetele, forfecuțele de unghii, epilatoarele și alte lucruri de acest gen ar trebui să fie folosite de o singură persoană, deoarece pe ele pot rămâne picături de sânge pe care nu le poți vedea cu ochiul liber. Nu te supune riscului de a lua herpes sau infecții fungice împrumutându-le de la altcineva și curăță-le pe ale tale cu spirt.

7. Accesoriile pentru îngrijirea pielii

La prima vedere, periile și bureții ar putea fi curățați ușor. Totuși, în timp, bacteriile și micile bucățele de piele moartă se acumulează printre peri și pot cauza apariția coșurilor. Nu uita să-ți clătești bine accesoriile cu apă și săpun după fiecare folosire.

Comentarii