MirunaStie.net

Uite cum arătau cu ADEVĂRAT personajele ISTORICE! Toate FILMELE te-au MINȚIT!

Te-ai întrebat vreodată dacă actorii chiar seamănă cu personajele istorice pe care le interpretează? Uneori, chiar și cele mai mici detalii pot schimba în mod major aspectul și imaginea personajelor istorice și rolul lor în istorie, transformându-le astfel în persoane complet diferite.
E adevărat că uneori regizorii au probleme în legătură cu acuratețea înfățișării sau personalității figurilor istorice, dar talentul actoricesc al celor care îi interpretează și profesionalismul întregii echipe pot transforma filmul într-un succes, făcându-te să crezi că lucrurile au stat cu adevărat în felul în care ți-au fost prezentate în film.

1. Xerxes I în „300”, interpretat de Rodrigo Santoro

Portretul istoric al regelui persan Xerxes I este destul de ambiguu. Unii istorici spun că el avea o piele închisă la culoare și că era slab, dar că era arogant și plin de sine, deși alții îl considerau un conducător înțelept și un războinic experimentat. Se pare că în film el a fost o combinație între aceste trăsături.

2. Alexandru al III-lea din Macedonia (Alexandru cel Mare) în „Alexandru”, interpretat de Colin Farrell

Criticii au observat o serie de greșeli istorice în ceea ce privește acest film. În plus, Alexandru cel interpretat de Colin Farrel arată puțin diferit de Alexandru cel original, nu crezi?

3. Tânărul Salvador Dali în ”Little Ashes, interpretat de Robert Pattinson

Deși Pattinson nu arată deloc ca tânărul Dali, s-a străduit din răsputeri să recreeze imaginea artistului genial și excentric.

4. Regele Leonidas I în „300”, interpretat de Gerard Butler

Istoricii spun că Leonidas I, regele Spartei, nu a făcut nimic cu adevărat remarcabil în timpul celor zece ani de domnie și că doar a murit eroic în bătălia de la Termopile. Așadar, dacă regizorul ar fi vrut să fie cât mai aproape de realitate, regele Leonidas nu ar fi trebuit să fie un personaj construit atât de special.

5. Împăratul Commodus în „Gladiatorul”, interpretat de Joaquin Phoenix

Joaquin Phoenix nu arată ca prototipul său istoric. În plus, filmul are și câteva greșeli în ceea ce privește biografia omului de stat roman. Commodus cel real a domnit aproape 13 ani, iar în film a domnit ineficient pentru doar vreo doi ani. Mai mult, împăratul a participat la luptele cu gladiatori, dar fără ca sănătatea sau viața sa să fie cu adevărat în pericol.

6. William Wallace în ”Braveheart”, interpretat de Mel Gibson

”Braveheart” a primit nominalizări pentru zece premii ale Academiei și a câștigat 5 dintre acestea. Totuși, există câteva greșeli istorice în acest film. De exemplu, spre deosebire de personajul lui Mel Gibson, adevăratul Sir William Wallace era un cavaler scoțian care venea dintr-o familie nobilă. Și, din nou, nu putem spune că seamănă foarte tare.

7. Cleopatra în ”Asterix & Obelix: Misiunea Cleopatra”, interpretată de Monica Bellucci

Cleopatra a câștigat ușor inima dictatorului roman Iulius Cezar și a succesorului său Marc Antoniu și de aceea se crede că era extrem de frumoasă. Deși ea era micuță și deloc atractivă, rolul său a fost interpretat numai de femei extrem de frumoase – Vivien Leigh, Sophia Loren, Elizabeth Taylor, Monica Bellucci.

8. Ioana d’Arc, în Mesagerul – Povestea Ioanei d’Arc, interpretată de Milla Jovovich

În ciuda atenției speciale pentru detalii a regizorului Luc Besson, au existat foarte multe controverse în legătură cu aspectul fizic al Ioanei d’Arc în acest film. Cu toate acestea, actrița Milla Jovovich a făcut un rol absolut incredibil interpretând acest personaj.

Comentarii