MirunaStie.net

7 greșeli STUPIDE care au schimbat cursul ISTORIEI! A 2-a a UCIS sute de oameni!

Lumea e plină de coincidențe și întâmplări stranii și probabil poți găsi dovezi în activitățile tale de zi cu zi care să îți confirme acest lucru.

Iată care sunt câteva dintre întâmplările și greșelile care au jucat un rol crucial în istoria lumii noastre așa cum o știm noi astăzi.

1. Probleme de traducere și o bombă atomică

În 1945, Statele Unite ale Americii au cerut Japoniei să capituleze. În răspunsul său, Prim-Ministrul japonez Suzuki a folosit cuvântul „mokusatsu”, care înseamnă „ne vom gândi la asta”. În timpul traducerii, înțelesul a trecut de la „vă ignorăm cererea” la „vă disprețuim pentru sugestia făcută”. Un asemenea răspuns l-a jignit pe președintele Truman, care a ordonat lansarea bombelor atomice deasupra Japoniei.

2. Titanicul și cel de-al doilea ofițer

David Blair, ofițerul secund de pe Titanic, care tocmai fusese numit pe post înainte de prima plecare, a uitat unde a pus cheile dulapului în care se aflau binoclurile. Cu ajutorul lor, iceberg-ul ar fi putut să fie văzut, iar întregul vas salvat.

3. Neglijența și penicilina

Alexander Fleming nu era un om ordonat, așa că odată a uitat de niște stafilococi într-un vas Petri timp de două săptămâni, cât a fost plecat în vacanță. Când s-a întors, a fost surprins să vad cum mucegaiul acoperise vasul cu bacterii moarte. Așa a fost descoperită pencilina, care stă la baza celor mai multe antibiotice moderne.

4. Căderea Zidului Berlinului și neatenția unui politician

În 1989, politicianul din Germania de Est Gunter Schabowski, în timpul unui discurs, a spus că limitările traversării Zidului Berlinului vor fi înlăturate, iar un jurnalist l-a întrebat când anume se va întâmpla asta. El a spus „chiar acum” și nu a fost nevoie de mai mult pentru ca mii de oameni să ceară să treacă dincolo de Zid.

5. Ciudățenia unui om de știință și sticla incasabilă

În 1903, omul de știință Edouard Benedictus a lăsat o sticluță să-i cadă pe podea. Spre surprinderea sa, aceasta nu s-a spart. Și-a amintit că pe pereții săi era un strat subțire de nitrat de celuloză de la un experiment anterior. El a folosit această informație și a inventat apoi sticla triplex, care se folosește azi pentru a-i apăra pe șoferi și pasageri de sticla spartă în accidentele rutiere.

6. Napoleon și Franța

Napoleon ar fi putut avea o soartă diferită dacă insula unde s-a născut, Corsica, nu ar fi fost dată Franței cu un an înainte de nașterea sa. Datorită acestui lucru, el a fost cetățean francez prin naștere și a devenit omul pe care îl știm cu toții din istorie.

7. Razele X

În 1895, fizicianul german Wilhelm Rontgen experimenta cu o radiație nouă și și-a pus din greșeală mâna în fața acesteia. Faptul că numai oasele se puteau vedea l-a șocat, dar descoperirea sa, după cum știm, a revoluționat medicina.

Citește și 10 FOTOGRAFII istorice care te vor EMOȚIONA și pe care nu le vei putea ȘTERGE din minte!

De-a lungul ultimilor ani, în urma dezvoltării fantastice a tehnologiei și a internetului, fiecare dintre noi poate avea cu ușurință acces la aproape toate fotografiile care au fost făcute vreodată și care au fost înscrise în baze de date tehnologizate. Cu toate acestea, deși apar lucruri noi în fiecare zi, oamenii par să fie în continuare fascinați de lucrurile ce provin din trecut, care îi duc cu gândul la vremuri îndepărtate și la lucrurile ciudate ce se petreceau pe atunci.

Iată câteva dintre imaginile care au marcat istoria omenirii și care vor rămâne pentru eternitate în conștiița oamenilor odată ce le-au văzut.

1. Primul om surprins într-o fotografie în anul 1838

Pentru a fi preciși, această imagine este surprinsă pe bulevardul Temple din Paris, realizată de Louis Daguerre de la fereastra sa, în primăvara anului 1838. Imaginea ar fi putut surprinde mult mai mulți oameni, dar din cauza expunerii lungi, Daguerre a fost capabil să captureze un singur bărbat în timp ce curăță încălțămintea clientului său.

2. Tatuaj indian pe fata unei femei albe în 1863

Părinții Oliviei Oatman au fost uciși în 1859, pe când aceasta avea doar 14 ani. Ea însăși a fost răpită de către indieni, și apoi vândută ca sclavă spre tribul Mojave. După 5 ani în trib, fata a reușit să se întoarcă în societatea americană. Probabil tribul Mojave nu a tratat-o pe Olivia ca pe o sclavă, ci ca pe o egală, deoarece aceștia i-au permis să poarte aceleași tatuaje cu ei.

3. Prima fotografie a unui gest obscen în 1886

Aparent, jucătorul de baseball Charles Radbornu este prima persoană care a decis să arate un gest obscen în fața unui fotograf, actul său fiind documentat ca primul gest nepoliticos surprins in fotografii.

4. Elevi de școală după ce s-au jucat în zăpadă în 1893

Chiar dacă cei mici pot fi confundați cu soldați ce se întorc de pe câmpul de luptă, nu putem decât să ne așteptăm ca s-au distrat cu siguranță foarte bine!

5. Un sculptor ajută la ascunderea efectelor leziunilor din război ale unui veteran în 1917

La începutul secolului XX, chirurgia plastică nu semăna deloc cu cea pe care o cunoaștem noi astăzi. Cu toate acestea, acest gen de mască reprezenta o alternativă foarte bună pentru a ascunde leziunile faciale ale celro care suferiseră răni și traume în război.

6. Cel mai înalt om din istoria observațiilor medicale, 1930

„Gigantul bun“, Robert Pershing Wadlow, rămâne până astăzi cel mai înalt om din istorie – înălțimea sa a fost de 272 cm și cântărea 199 kg. Din păcate, Robert a trăit o viață foarte scurtă și a murit în 1940, la vârsta de 22 de ani.

7. Lucrătorul german refuză să ridice mâna în timpul unui salut nazist în 1936

Acest om a fost August Landmesser. Gestul său prin care și-a exprimat dezacordul cu politicile naziste din cauza cărora el nu putea să se căsătorească cu iubita sa de naționalitate evreiască, Irma Eckler. Irma a fost trimisă ulterior într-un lagăr de concentrare, unde și-a pierdut viața.

8. Soldații americani se întorc acasă în 1945

După încheierea ostilităților din Europa de Vest, cuirasatul „Regina Elisabeta“ a înapoiat în siguranță acasă soldații americani la New York.

9. Femeia cu cea mai subțire talie din lume, 1959

Britanica Ethel Granger a decis să recurgă la acest gen de modificări extreme pentru a-l mulțumi pe soțul său, William. Aceasta a purtat constant un corset, scăzându-și circumferința taliei de la 62 cm la 33, permițându-și astfel să intre în Cartea Recordurilor.

10. O fotografie de familie pe suprafața Lunii, anul 1972

Astronautul Charles Duke, care a participat la misiunea „Apollo 16“ în calitate de pilot al navei, a lăsat pe suprafața lunii o fotografie a familiei sale, cu soția Dorothy și cei doi băieți ai lor, Charles Jr. și Thomas.

Comentarii