MirunaStie.net

12 ILUSTRAȚII care arată că a trăi SINGUR poate să fie cu adevărat MAGIC

Multe persoane sunt speriate de faptul că sunt singure sau că, la un moment dat în viața lor, vor avea să se confrunte cu singurătatea.

Ei bine, dacă te numeri și tu prin aceste persoane care se tem de singurătate sau încearcă să se lupte cu ea, ar fi cazul să înveți faptul că, uneori, singurătatea sau, mai bine spus, lipsa persoanelor din jurul tău poate face doar ca relația ta cu tine însuți sau modul în care te percepi și te înțelegi să fie mai bune.

Chiar dacă vor fi dimineți în care îți vei dori să nu te trezești singur sau momente în care ai vrea să te întorci acasă și să te aștepte cineva pe canapea, este foarte important să înțelegi și să reușești să vezi părțile bune din toate aceste momente și situații.

Iată care sunt câteva dintre cele mai bune lucruri care se pot întâmpla atunci când ești singur.

1. Atunci când ești singură, poți să te bucuri de liniștea și de timpul tău liber. 

2. Te poți bucura de momente pline de distracție absolut oricând îți dorești. 

3. Îți poți petrece toată ziua admirându-te și bucurându-te de tine. 

4. Poți decide singură cât timp să acorzi lucrurilor care sunt cu adevărat importante pentru tine. 

5. Poți recupera orele pierdute de muncă oricând îți dorești. 

6. Nimeni nu te judecă atunci când te bucuri de o mică gustare în miez de noapte. 

7. Poți să lași mici părticele din tine peste tot prin casă fără să te certe nimeni. 

8. Poți renunța la sarcinile zilnice pentru a te bucura de ceea ce contează cu adevărat. 

9. De asemenea, poți începe o tură serioasă de curățenie când vrei tu. 

10. Poți să îți pui în aplicare toate pasiunile, fără să te gândești la problema dezordinii. 

11. Poți folosi fiecare cameră pe post de laboratorul tău personal de experimente. 

12. Poți să petreci timp cu tine, să te răsfeți și să te iubești. 

Citește și 5 MOMENTE în care TREBUIE să îți asculți INTUIȚIA! Numărul 2 îți va salva VIAȚA!

Uneori simți o furnicătură ciudată sau auzi o mică voce în capul tău? Toate acestea sunt indicii ale intuiției tale, dar ce îți spun? Ar trebui să le asculți?

Mulți dintre noi am avut momente în care am știut lucruri fără să ne putem explica în ce fel sau de unde.

Mulți cercetători cred că intuiția este mult mai materială decât s-ar părea. Psihologul David Myers explică faptul că partea dreaptă, intuitivă, a creierului „citește” mereu împrejurimile, chiar și atunci când partea stângă, conștientă, a creierului, e atentă la altceva. Corpul poate înregistra informații fără ca mintea să aibă habar de ce se întâmplă.

Ca să poți avea încredere în intuiția ta, important e să o combini cu mintea, ca să ajungi la un echilibru între cele două.

Iată câteva instincte la care ar trebui să fii mereu atent:

1. „Ceva e în neregulă cu trupul meu”

A-ți asculta semnalele subtile ale corpului este un mod bun de a-ți exersa intuiția. Acesta te avertizează când ceva e în neregulă în corpul tău. Dacă îți ignori intuiția, problemele mărunte ar putea să se agraveze. În plus, simptomele fizice pot avea și o valoare simbolică – dacă ești în preajma cuiva și energia ta scade, s-ar putea că persoana respectivă să nu îți facă bine.

2. „Sunt în pericol”

Sentimentul pe care îl ai în primele zece secunde despre cineva este un fel de înțelepciune biologică străveche. Primii oameni care puteau să își dea seama repede dacă un străin e prieten sau dușman aveau mai multe șanse de supraviețuire, iar urmașii lor puteau să citească expresiile cuiva aproape instantaneu. Dacă cineva nu îți inspiră încredere, fii atent, chiar dacă mai târziu s-ar putea dovedi că te-ai înșelat.

3. „Vreau să ajut”

Deși ai putea crede că instinctele noastre există numai pentru a ne ajuta să evităm pericolul, specia noastră are o putere extraordinară de a simți atunci când semenii au nevoie de ajutor. Compasiunea este un instinct de bază al oamenilor. Deoarece, evoluând, am învățat să citim rapid expresiile altora și să fim atenți la semnalele lor emoționale, nu e nevoie să aștepți mereu aprobare verbală înainte de a ajuta pe cineva. Atunci când ajuți, nu numai că îl faci pe celălalt să se simtă mai bine, dar vei avea și tu o dispoziție bună și chiar ți se va îmbunătăți și imunitatea.

4. „Știu cum să fac asta”

Dacă ai suficientă experiență și știi cum să faci un anumit lucru, nu pierde prea mult timp încercând să analizezi logic, deoarece consecințele ar putea fi foarte neplăcute. Gândirea rațională e bună la început, când abia îți antrenezi memoria mușchilor sau tehnica, dar mai apoi aceasta îți poate distruge performanța.

5. „Asta e!”

Atunci când intuiția îți spune că ai găsit ceva sau pe cineva cu adevărat potrivit pentru tine, alegerea devine adesea straniu de ușoară. Atunci când ai de luat o decizie importantă, cu posibile consecințe pe termen lung, precum alegerea partenerului de viață, cel mai bine ar fi să îți asculți intuiția, deoarece vei putea avea o relație care să rezoneze cu tine, nu care arată bine numai pe hârtie.

Comentarii