MirunaStie.net

10 invenții CIUDATE din trecut pe care BUNICII noștri chiar le foloseau. Numărul 3 pare DUREROS!

Secolul 20 a fost plin de invenții care au modelat lumea modernă: televiziunea, calculatoarele, avioanele, acestea sunt doar câteva dintre lucrurile fantastice la care oamenii s-au gândit în această perioadă. Cu toate acestea, pentru fiecare descoperire revoluționară care a trecut testul timpului, au existat nenumărate idei bizare ce au precedat-o, care din diferite motive nu au fost duse mai departe.

Iată care sunt câteva dintre cele mai ciudate și amuzante astfel de invenții:

1. Acestea au fost numite Conuri de vânt. Înainte ca rimelul rezistent la apa să fi fost inventat, femeilor li se ofereau aceste măști speciale, ca o modalitate de a-și proteja machiajul de capriciile naturii.

2. In zilele noastre putem asculta muzică, viziona filme și citi știrile de pe smartphone-urile noastre. Dar, în trecut, dacă voiai să fii la curent cu tot ceea ce se întâmpla în lume puteai purta o pălărie radio.

3. Modelul Pat Ogden, testat New York, reprezenta unul dintre cele mai cool moduri de a practica fitness-ul în anul 1940. În imagine puteți vedea un dispozitiv ciudat numit Roaler Massager, al cărui scop era ca rolele de metal să maseze „zonele cu probleme“ ale femeilor. Femeile ar fi trebuit să piardă în greutate fără efort în acest mod, contracțiile musculare fiind stimulate.

4. Acesta este, probabil, modul în care au fost inventați ochelarii inteligenți moderni!

5. Unele lucruri au fost extrem de ridicole atunci când au apărut pentru prima oară. Spre exemplu, așa arătau vestele de salvare la începuturile lor.

6. Acest dispozitiv susținea că îți poate construi gropițe dacă îl porți pe o perioadă îndelungată de timp.

7. GoofyBike – Aceasta este un model reprezentând modul în care ar trebui să arate o bicicletă de familie.

8. Aceasta era o perie de spate dotată cu o oglindă retrovizoare.

9. Aceasta este o cască pentru duș și era menită să îți protejeze părul împotriva umezelii în timp ce tu te speli pe corp.

10. O placă de surf motorizată, perfectă pentru un bărbat adevărat.

Citește și 7 IMAGINI care demonstrează că toată viața ta este o MINCIUNĂ. Nu te aștepți la numărul 3

Dacă până acum ai cezut că toate lucrurile sunt exact ce par a fi, aceste imagini îţi vor demonstra că te-ai înşelat amarnic. Uneori, strategiile de marketing şi publicitate ne fac să avem impresia că lucrurile sunt mai fascinante sau mai complicate decât sunt însă adevărul este că, în spatele oricăror lucruri care par puţin cam prea bine făcute, stau adevărate aranjamente tehnice.

1. Sondajele de opinie au arătat că un procentaj de peste 60% dintre oameni consideră că ananasul crește în palmieri, însă acest lucru este total eronat. Ananașii sunt cultivați în câmp deschis și se înmulțesc cu o ușurință fantastică.

 

2. Dacă atunci cand te uiți la rafturile magazinelor te întrebi oare cine a fost dispus să stea să împacheteze și să așeze în ordine atat de multe prosoape și cearceafuri, răspunsul este nimeni. Totul consta într-o aparență, nu e de mirare că, atunci când chiar vrei să cumperi un astfel de obiect, nu ai voie să îl iei de pe raft.

3. Dacă aveai senzația că pozele vedetelor sunt totuși prea bine făcute pentru a fi surprinse pur și simplu în timpul mersului pe covorul rosu, ar trebui să îți spunem că există persoane special angajate pentru a le indica starurilor unde să se opreasca pentru a poza.

 

4. Vremurile în care pavajul era construit din bucăți și muncitorii se chinuiau zile în șir să le asambleze în poziția perfectă au apus de mult. Acum, totul este turnat dintr-o singură bucată, însă modelul pavajului este desenat cu atenție deasupra.

 

5. Gemenii Weasley din franciza Harry Potter sunt gemeni și în realitate și declară că multe dintre lucrurile pe care le făceau în serial, precum terminatul completarea propozițiilor unul celuilalt, făceau oricum parte din viața lor de zi cu zi. Culoarea lor de păr însă este diferită.

 

6. Dacă crocodilii pot părea extrem de amenințători de deasupra și îți dau senzația că plutesc pe suprafața apei, atunci când schimbi unghiul din care privești lucrurile, aceștia pot părea chiar adorabili.

7. Dacă întotdeauna ai fost invidios pe gazonul perfect verde al altora și te-ai întrebat de ce al tău nu arată la fel de proaspăt și de sănătos, ar trebui să iei în considerare faptul că multe persoane îsi vopsesc gazonul pentru a arăta precum cel din reviste.

Comentarii